RaceTrip Logo
Menu

22. RALLY INA POREČ

22. RALLY INA POREČ

U idealnim vremenskim uvjetima i uskim cesticama zapadnog dijela istarskog poluotoka, od 1.- 2. listopada održavao se 22. Rally Poreč. Rally  u organizaciji Autokluba Poreč Motosport i AKORK Skok racing, uz pokroviteljstvo Grada Poreča i sponzora INA Industrija nafte d.d.

Rally Poreč organizira se od 1999. godine, te je postao tradicionalna završnica Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Slovenije, a od ove godine premijerno se boduje i za Prvenstvo Centralno Europske Zone.

Na 10 brzinskih ispita ovo izdanje rally-a imalo je čak  350 km vožnje itinererom, od čega je 88,66km samo brzinskih ispita.

Brzinci su se vozili na Sv. Lovreč 1 i 2 (8.970km), Tar 1 i 2 (9.280km), Vežnaveri 1 i 2 (6.850km), Flengi 1 i 2 (10.510km) i Kanfanar 1 i 2 (8.720km), sa Shakedownom koji se održavao brzinskom ispitu Vižinada koji se vratio u itinerer nakon punih 10 godina.

Prijavljeno je bilo 69 posada iz šest zemalja

Prijavljeno je bilo 69 posada iz šest zemalja, od čega su 52 posade završile rally.

Ovogodišnji porečki rally obilovao je uzbuđenjima. Bilo je tu kroviranja, kraćih zastoja, nesreća tokom etape između posada, ali srećom sve nezgode su završile bez posljedica po vozače i njihove suvozače.

Racetrip team je sudjelovao u rally-u rentom Peugeota 206 Sport RC N3

Racetrip team je sudjelovao u rally-u rentom Peugeota 206 Sport RC N3 kojim je upravljao Eris Marotti sa svojim suvozačem Kristianom Šainom. U ukupnom poretku osvojili su 41. mjesto, dok su u klasi N odnijeli odlično 2.mjesto.

Prva 3 mjesta ukupnog poretka odnijeli su:

  1. Rok Turk i Vili Ošlaj u Hyundai – u i20

  2. Kristof Klausz i Btond Csanyi u Škodi Fabia Rally 2 EVO

  3. Ariel Gyarmati i Gyorgy Kocsis u Mitsubishi – u Lancer EVO IX

Pravo iznenađenje za sve vozače održano je u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i zahvaljujući gradu Poreču i domicilnim klubovima u petak navečer (1.listopada) sa početkom u 21 sat, Poreč je bio domaćin proglašenja rally sezone Prvenstva Hrvatske za 2020.godinu gdje su najbolji vozači i suvozači primili svoja priznanja na prigodnoj svečanosti u porečkoj Istarskoj sabornici.