RaceTrip Logo
Menu

Kumrovečki Ina Rally spektakl ponovno na zagorskim cestama i to 10.godinu za redom.

Ina Rally Kumrovec Racetrip

Kako je zbog prestižnog WRC natjecanja, Ina Rally Kumrovec promijenio datume održavanja, jedva smo dočekali kraj ljeta i prve dane mjeseca rujna.

Rally će se voziti od 02.-04.09. u našem najpoznatijem zagorskom selu Kumrovcu sa impresivnim itinererom gdje će se 02.09. otvoriti ured rellya kao i servisno parkiralište dok će se dan završiti u Kulturnom društvenom domu sa partyem dobrodošlice na koji svakako navratite i osjetite pozitivne vibracije i duh utrke duge 161,48 km od čega 76,09 km otpada na brzinske ispite.

10. Rally Kumrovec Raspored Satnica

U petak, 03.09., sa prvim zrakama sunca kreće pravi show sa svim pripremama i provjerama.

Shakedown (službeni trening) dug 2,23 km vozi se od 14:00 sati i traje do 16:00 sati koji u sebi krije prepoznatljivu točku Evansov zavoj.

Prva vožnja sa startom u Termama Tuhelj biti će u 17:21h.

Objava startne liste za 2.Etapu planirana je na samom kraju dana, u 22:30h.

U subotu, 04.09., nakon ceremonijalnog starta kreće utrka 2.Etape koja će se voziti cestama kroz Zagorska Sela sa ciljem u Kumrovcu.

Za 18:15h je planirana ciljna ceremonija sa podjelom nagrada, dok će konačni bodovi znati na samom kraju rally spektakla u 20:15h.

Skraćeni je ovo itinerer, puno će se toga moći vidjeti, isprobati, teško je složiti rijeci koje bi opisale uzbuđenje, ali prije svega i ozbiljnost utrke na kojoj se skupljaju bodovi za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba.

Mala retrospektiva Kumrovec Rally natjecanja i mali podsjetnik kako i tko je u povijesti vozio rally izgledala bi otprilike ovako:

  • 2013. Daniel Šaškin kao jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec sa Mitsubishi Lancer Evo X.

  • 2018. godine pobijedio je u svom Fordu Fiesti R5 Niki Mayr-Melnhof

  • 2019. godine pobjednik je Hermann Neubauer sa svojom Ford Fiestom R5

  • 2020.godina pak bilježi najbolje rezultate vozaču Simonu Wagneru u njegovoj Škodi Fabia R5 Evo.

Ove godine neizvjesno iščekujemo pobjednika, svatko ima svog favorita, svog vozača kojega će doći bodriti.

Dario Šamec nastupa u Mitsubishi Evo IX.

Mi palčeve držimo našem vozaču sa impresivnom biografijom, Dariu Šamecu koji ove godine nastupa u Mitsubishi Evo IX. sa suvozačem Florijanom Salecom u pratnji teama Racetrip.

Race-team Racetrip

Zato dođite i budite dio Rally Kumrovec utrke na kojoj također možete vidjeti uhodanu race ekipu Racetrip-a, njihov box i vidjeti kako izgledaju pripreme race-teama prije odlaska na etapu. 

I na samom kraju moramo napomenuti da će se Rally Kumrovec održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama i propisima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporukama Županijskog stožera civilne zaštite Krapinsko zagorske županije.

Dođite! Svi ste pozvani!