RaceTrip Logo
Menu

40. INA Buzetski Dani 2021

40. INA BUZETSKI DANI

Ovog vikenda svi putevi nas vode na 40. INA BUZETSKE DANE, gdje nam ponovno adrenaliskog užitka, lijepog vremena i zabavnog programa definitivno neće nedostajati. Auto klub “BUZET” iz Buzeta organizira Međunarodnu brdsku auto utrku “40. INA BUZETSKI DANI 2021”. Utrka će se održati od 17. do 19. rujna 2021. godine. 

1981. godine na sastanku predsjedništva i sportske komisije društva pod vodstvom predsjednika AMD-a Buzet Ivana Prodana i članova predsjedništva istog, te članova sportske komisije Žarka Baumana, Željka Hrena i Damira Rupena, pala je odluka o prijavi utrke za službenu konkurenciju državnog prvenstva. Prva utrka Buzetskih dana vožena je 05.09.1982. godine na stazi dugačkoj 4209 metara od Mosta do Svih Svetih. Uz najdužu istarsku rijeku Mirnu skupilo se čak 105 vozača u četiri klase natjecatelja.

Rekord staze 2017. drži Christian Merli

Zanimljiva činjenica je da rekord staze od 2017. godine još uvijek drži talijan Christian Merli sa svojim prototipom Osella FA 30, njegov vremenski rekord je 2:04:689 sa prosjekom 144,388 km/h, a da li će netko ove godine uspijeti skinuti rekord, uskoro ćemo saznati.

Ove godine na 40. INA Buzetskim danima natjecat će se gotovo 270 vozača Hrvatske, Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Francuske, Švicarske, Njemačke, Poljske, Crne Gore, BiH.

Brdska utrka boduje se za:

 • Prvenstvo Europe brdskih auto utrka

 • Prvenstvo Europe brdskih auto utrka - povijesna vozila

 • Prvenstvo CEZ-a na brdskim stazama za povijesna vozila

 • Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama

 • Prvenstvo Republike Hrvatske – brdsko prvenstvo povijesnih automobila

 • Otvoreno Prvenstvo Republike Slovenije i Kup AŠ 2005

 • Kup AŠ 2005 za povijesna vozila

Natjecanje će biti provedeno prema važećim preporukama, smjernicama i uputama nadležnih tijela FIA-e, HAKS-a i zdravstvenih ustanova, proizašlih kao posljedica epidemije virusa korona (COVID-19), a u cilju zaštite svih sudionika uključenih u manifestaciju.

Staza “Most – Peničići” dužine 5001 metara

Sama utrka održat će se u nedjelju 19.09.2021. na stazi “Most – Peničići” dužine 5001 metara. Sastoji se od dvije vožnje, prva sa početkom u 9:00h, a druga sa početkom u 13:30h.

Važne upute za PUBLIKU: Da bi mogli prisustvovati utrci potrbeno je zadovoljiti jedan od tri uvjeta:

 1. Posjedujete COVID putovnicu

 2. Preboljeli ste COVID unutar 6 mjeseci

 3. Imate negativan brzi antigenski test

Brzi antigenski test moguće je napraviti u danima održavanja utrke na lokaciji bezinzske crpke Crodux u buzetu, a cijena mu iznosi 50kn ( Petak – 11:00-18:00, Subota – 07:00-15:00, Nedjelja – 07:00-15:00)

Za vrijeme treninga i utrke vozači u vozilu moraju obvezno koristiti sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, te zaštitni sustav glave koji moraju odgovarati propisima FIA-e.

Vozači obvezno moraju biti odjeveni u homologirane vatrootporne kombinezone dugih rukava, (uključujući zaštitnu obuću, donje rublje, podkapu i rukavice), koji moraju odgovarati važećim FIA standardima.

Uvjeti za natjecatelje i vozače:

 • Na ovom natjecanju može nastupiti svaka fizička ili pravna osoba koja posjeduje odgovarajuću natjecateljsku licencu za tekuću godinu. Vozačka licenca izdana od HAKS-a vrijedi kao međunarodna ako vozač ima naj manje 5 sudjelovanja na natjecanjima sa prijavljenim automobilom u posljednja 24 mjeseca

 • Vozači moraju posjedovati vozačku i međunarodnu natjecateljsku licencu važeću za tekuću godinu

 • Natjecatelji i vozači iz inozemstva moraju za nastup na utrci posjedovati pisano odobrenje izdano od nacionalnog saveza (ASN) ili temeljem odgovarajuće licence

 • Ukoliko vozači ne posjeduju gore navedeno odobrenje moguć je nastup jedino van konkurencije međunarodnog natjecanja, a prema odluci Sportske komisije na prijedlog organizatora

 • Nije dopušten dvostruki start (jedan vozač s dva vozila ili dva vozača s jednim vozilom)

Svečanost dodjele nagrada održati će se također u nedjelju 19.09.2021. u 18:00h na Trgu Fontana u Buzetu.

RaceTrip nasupa Mitsubishijem EVO IX kojim će upravljati Dario Šamec

Racetrip team u natjecanju sudjeluje sa Mitsubishijem EVO IX kojim će upravljati Dario Šamec. U box-u RaceTrip team-a možete saznati više o ponudama istog, te i dogovoriti termin za koju od sljedećih trka.

Svi željni racing adrenalina, zabave i pozitivne energije svakako nas posjetite, svi ste pozvani!

Vidimo se!