RaceTrip Logo
Menu

#4 Utrka BLCK CUP2K21 by Autokub Blacklisted

4. Utrka BLCK CUP2K21

Došlo je vrijeme da napunite puni tank goriva u svoje jurilice i krenete u napad na stazu Rauš Novi Marof, miris benzina i znoja već je u zraku, a priče i doživljaji sa staze čekaju svoju novu rubriku.

Autoklub Blacklisted ponovno vraća avanturu na stazu, organiziranjem NO 12. Trackday Novi Marof pod nazivom #4 UTRKA BLCK CUP2K21. S toga, zaključate datum na 11.09.2021. u 9:00h, okupite obitelj i prijatelje i svi gas na svima poznatu stazu Rauš Novi Marof.

Staza Rauš Novi Marof

Blacklisted Cup je sustavno cup natjecanje koje se odvija na kružnim stazama. Na cup se mogu prijaviti i kvalificirati za bodovanje svi licencirani (profesionalni) vozači koji posjeduju licencu izdanu od strane HAKS-a i nelicencirani (amateri) vozači koji su punoljetni te posjeduju B kategoriju vozačke dozvole.

U natjecanju će biti tri grupe vozila, te će se po tim kvalifikacijama i bodovati:

  • A (amateri) - tu ulaze sva cestovna legalna vozila i tehnički ispravna vozila, pod tim se podrazumijeva pripadajući dijelovi, kompleti sjedala, cestovno legalne gume, cestovno legalni ovjes, a svi ostali dodaci poput spojlera, lipova itd. moraju biti pravilno pričvršćeni ( A1 grupa je do 1599ccm, A2 grupa je od 1600 do 1999ccm, A3 grupa je od 2000 na više cccm)

  • P (profesionalci) - tu ulaze sva vozila pripremljena isključivo za vožnju po stazi, sa ili bez ugrađenog sigurnosnog kaveza, gume su slobodnog izbora, u slučaju korištenja trkaćeg sjedala obavezna je upotreba H pojasa koji je pričvršćen za karoseriju vozila na pravilan način (P1 grupa je do 1599ccm, P2 grupa je od 1600 do 1999ccm, P3 grupa je od 2000 na više ccm)

  • PROTO - tu ulaze sva vozila koja imaju pogonske agregate nekog drugog vozila ili im se pogonski agregati ne podudaraju sa tipom vozila

Boduje se i nagrađuje ukupni redoslijed vozača - generalka i pojedinačni redoslijed vozača za svaku raspisanu klasu, te bodovanje i nagrađivanje vrijedi samo za vozače koji imaju potpisan ugovor o sudjelovanju u Blacklisted cup-u sa organizatorom Blacklisted cup-a, a počasnu nagradu organizatora Blacklisted cupa-a dobit će vozać sa najbržim vremenom pojedinačne vožnje (rekordom staze). Za trku bilo bi poželjno da se koristi trkači kombinezon, trkače rukavice i trkače cipele, ali nije uvjet, minimalna sigurnosna oprema za vozače sastoji se od zaštitne kacige, majice dugih rukava, dugih hlača i patika. Potrebno je istaknuti kako su također obaveznia upotreba podmetača ispod svakog natjecateljskog vozila minimalne veličine 3x4m uz uvjet da isti ne propušta maziva i pogonska goriva, te u protivnom se neimanje istog kažnjava. Također su sudionici i njihova pratnja obavezni poštivati naputke organizatora u pogledu odlaganja otpadnih ulja, masnoća i zapaljivih predmeta.

Sa jednim vozilom mogu najviše nastupiti dva vozača (tzv. duplići). Dok traje natjecanje, u natjecateljskom vozilu smije se nalaziti samo vozač.

Verifikacija dokumenata vozača i tehnički prijem vozila vršit će se na sam dan natjecanja s početkom u 9:00 sati.

Startne liste treninga i utrke, te ukupni redoslijedi nakon treninga i utrke biti će objavljeni na oglasnim pločama.

Održat će se također natjecanje i izložba automobila, pa tako svi zainteresirani mogu izložiti svoj limeni ljubimac i natjecati se za najbolji automobil show-a. Cijena prijave je simboličnih 50kn na ulazu na event. Službenih prijava nema za ovu vrstu natjecanja, već samo na ulazu slijede prijave za izložbu automobila. Proglašenje istog, održat će se u 18.00h.

Također, kroz event neće nedostajati niti zabave za najmlađe pa će tako za njih biti sastavljen napuhanac na kojem će moći uživati dok roditelji napeto prate utrku.

Za one malo veće su organizirane u pauzama taxi vožnje u suradnji Racetrip teama i Auto kluba Blacklisted, kako bi zaljubljenici u auto-moto sport mogli isprobati osjećaj adrenalina na suvozačkom sjedalu u jurilici zvanoj Chevrolet Corvette Z06. Cijena taxi vožnje iznosi 350kn, te prijavu možete obaviti na samom trackday-u na zapisničkom stolu. Također, možete i osvojiti gratis taxi vožnju preko nagradne igre na facebook stranici Autokluba BlackListed. Izvlačenje pobjednika nagradne biti će u petak 10.09.2021. u 20:00h.

Chevrolet Corvette Z06

Iz Racetrip boxa na stazu startaju tri vozača sa dva auta. U Mitsubishi-u EVO IX N4 nastupat će Dario Šamec, dok će u Peugeotu Sport 206 RC N3 nastupati duplići Martin Haramustek i Eugen Kokolić.

RaceTrip Dario Šamec

Isto tako, kod boxa Racetrip ekipe možete saznati više informacija o ponudi tima i njihovim paketima – od mogućnosti organizacije track day-a, rally day- a ili offroad day-a, racing akademiji, rent-a-car i taxi vožnjama u VIP automobilima. Svakako dođite po letak Racetrip tima, a moguće je i ugovoriti termine na licu mjesta.

Ulaz na trackday za posjetitelje je 20kn, a sama ulaznica je i bon za jedno piće po odabiru na šanku.

Doživljaja i zabave neće nedostajati i svakako smo sigurni da će sa zalaskom sunca odzvanjati riječi "Napravimo još jedan krug, bilo je nezaboravno".

Dođite! Svi ste pozvani!