RaceTrip Logo
Menu

Rally/racing rent automobila za natjecateljske forme i discipline

Rally/racing rent automobila

Rent rally i racing vozila je fundamentalna potreba svakog ozbiljnog profesionalnog sudionika motorsporta. Premda je logično da vozači imaju svoje favorite odnosno svog „konja za utrku“ sudjelovanje na natjecanjima zahtijeva automobile različitih voznih karakteristika, koje su prilagođene zahtjevima pojedinih disciplina. Primjerice, racing automobil prilagođen kružnim stazama i rally auto za makadamske utrke drastično se razlikuju u upravljivosti. To proizlazi iz specifikacija pogona, ovjesa, motora i kotača, koji moraju biti homologirani u skladu s konkretnim pravilima utrka. Kako je kupovina nekoliko različitih sportskih automobila često neizvediva i troškovno neisplativa, rent se pokazuje kao ne samo dobra alternativa kupnji, nego i potreba u situaciji kada svako natjecanje ima vlastiti set pravila. RaceTrip je omogućio najam nekoliko vrhunskih trkaćih automobila, od kojih je svaki prilagođen ne samo pojedinim disciplinama, nego čak i stazama.

Koja vozila iz naše ponude su obuhvaćena kroz racing rent-a-car?

Automobili koji su obuhvaćeni u rally/racing rent usluzi su također zastupljeni u paketima škole sportske vožnje i team buildinga. Što se tiče ponude za utrke na stazama, tu posebno možemo istaknuti naš Peugeot 406 coupe, koji je modificiran za kružne staze i to upravo za grobnički automotodrom. Riječ je o sportskom automobilu u čijoj preradi je pomno osmišljen svaki detalj kako bi se izvukao sami maksimum na natjecanjima. Ako želite trkaći auto koji je odmah spreman za stazu, onda je francuski coupe prirodan izbor. U sklopu rally auto renta dostupni su vam Peugeot 206 RC N3 i BMW E46 320 Ci – riječ je o proslavljenim vozilima grupa N i S, koja su opetovano osvajala naslove na WRC-u. Naša 206-ica je ekskluzivni tvornički model Peugeot Sporta, dok je BMW s makadamskim ovjesom ultimativni offroad automobil.

Što je osim automobila uključeno u našu rally/racing rent uslugu?

Rally i racing rent-a-car se naravno ne odnosi samo na najam kao takav, već je u igri puno više. U sklopu ove usluge na raspolaganju vam je stručni team s voditeljem i tri mehaničara koji će se pobrinuti za redovno održavanje vozila. I ne samo to, nego će vas popratiti na prijavljenim natjecanjima i omogućiti vam da se fokusirate na ono najvažnije – vožnju. U cijenu je uključen prijevoz auta na odredište, a uz to idu 2 šatora, kuhinja (catering), servisni kamion s rezervnim dijelovima i gumama te prostor za odmor sa sklopivim krevetom. Vožnja na natjecanjima je izvor velikog uzbuđenja za svakog motorsport entuzijasta, no može biti i poprilično fizički iscrpljujuća, zbog čega vam je po želji dodatno dostupan fizioterapeut i stol za masažu.

Uz standardni rent, u ponudi imamo još dodatnih opcija po dogovoru

Ni sve navedeno nije kraj priče – ovisno o zahtjevnosti planirane utrke i vaših očekivanja od nje, naš rent paket možemo dodatno podebljati opcijama. Za početak, izabrani automobil možemo opremiti novim gumama, što će uz odrađeno redovito održavanje dati dojam da je auto nov kao ispod čekića. Naš racing rent-a-car podrazumijeva osiguranje svih vozila iz naše ponude, no u mogućnosti smo vam organizirati i osobno osiguranje za konkretne evente. Ukoliko niste dosada vozili konkretan model auta kojeg želite voziti na utrci ili se jednostavno želite malo uhodati prije samog natjecanja, po dogovoru ćemo organizirati testnu vožnju uz automatski popust.

Ako želite prostor za vježbu, na raspolaganju je racing staza za rent

Naše rent usluge su primarno orijentirane na ponudu automobila za postojeće utrke na lokacijama diljem Hrvatske. No ukoliko želite isprobati adrenalinski porast tijekom sportske vožnje, po dogovoru vam možemo organizirati zakup racing staze odnosno autodroma ili kartodroma, na kojima ste u mogućnosti vježbati s automobilom iz našeg fonda. Na raspolaganju su vam tri paketa korporativnih evenata, koje je moguće dodatno personalizirati. Svaki od paketa uključuje teorijski uvod u sportsku vožnju s našim instruktorom i TAXI vožnje. U Track Day paketu dostupni su vam naši racing i VIP automobili, a Rally i Off-road day orijentirani su na rally modele vozila. Kao i kod racing rent-a-car-a, catering je osiguran za kompletno trajanje eventa i uključen u cijenu paketa.

Prisutni smo na svim relevantnim natjecanjima hrvatskog automobilizma

RaceTrip-ov team čine ne samo zaljubljenici u automoto sport, nego i aktivni natjecatelji, koji su sudjelovali u gotovo svim mogućim motorsport prvenstvima na prostoru Hrvatske. Prisutni smo na svim većim rally i racing okupljanjima i aktivno pratimo događaje na domaćoj i inozemnoj automobilističkoj sceni. Osim što naši instruktori vožnje redovito sudjeluju kao natjecatelji u prvenstvima organiziranima od strane Hrvatskog auto i karting saveza, uključujući rally i brdske utrke te Formula driver cup, u auto utrkama i događanjima također participiramo kao pružatelj rally/racing rent usluga. Naše dugogodišnje iskustvo nam daje najbolji uvid što je potrebno za uspješno odrađene utrke i dobre plasmane iz perspektive vozača.