RaceTrip Logo
Menu

Šamec Racing Academy – osobni pristup za svladavanje sportske vožnje

Šamec Racing Academy – osobni pristup za svladavanje sportske vožnje

Šamec Racing Academy vam prva u Hrvatskoj nudi personalizirane pakete, uz koje ćete moći svladati osnovne vještine vožnje auto utrka. Ako ste maštali o tome da sjednete u kabinu pravog trkaćeg automobila i isprobate kakav je osjećaj voziti na natjecanjima, sada napokon imate priliku. Naravno, ovdje se ne radi tek o pukoj demonstraciji sportske vožnje – uz naš racing team, imati ćete priliku razviti sveobuhvatne vještine u nekoliko različitih disciplina. Osobnim pristupom pomoći ćemo vam da izbrusite svoje talente i staviti naglasak na one stilove vožnje i discipline prema kojima imate najviše afiniteta. Nakon što prođemo nultu točku pripreme, na raspolaganju su vam naši postojeći paketi vožnje, a po želji možemo organizirati paket koji će u potpunosti odgovarati vašim željama, što uključuje izbor automobila, tip staze i uvjeta vožnje.

Kako su osmišljeni naši personalizirani paketi racing akademije?

Kroz proces savladavanja staza vaš napredak će stalno biti nadgledan od strane racing instruktora – riječ je 1 na 1 principu, koji vam omogućuje da sve nedoumice riješite na licu mjesta i da ste konstantno usmjeravani prema ispravnim vozačkim tehnikama. Kao što je to slučaj s klasičnom autoškolom, ovdje ćete također imati teorijski i praktični dio učenja. Trajanje škole u svakom paketu je kalibrirano na 6-8 sati vožnje. Sat je koncipiran tako da se prvih 20 minuta vozi s instruktorom, a zatim 3x20 minuta vozi polaznik s instruktorom na suvozačevom sjedalu – na raspolaganju vam je i 60 minuta s trkaćim automobilom na zatvorenoj stazi. U svim paketima uključen je catering za cijeli dan, foto i video materijali za uspomenu, a po završetku se dobiva diploma Šamec Racing Academy Stage 1.

Koje su komponente rally school programa i kakve opcije su u ponudi?

Škola rally-ja jedna je od ključnih elemenata naše ponude, koju organiziramo na kartodromu Belica u Čakovcu. Za razliku od ostalih paketa, ovdje imamo 1 sat teorije vožnje plus 1 sat teorije pisanja radara, što je neophodan dio codriver experience-a za potrebe natjecanja. Naš standardizirani paket nudi vožnju sa Peugeotom 206 RC N3, tvorničkim rally autom koji je dizajniran za asfaltne utrke. Njegova kompaktna veličina i prednji pogon čine ga relativno krotkim za upravljanje. Naravno, moguće je i personalizirati odabir automobila pa tako umjesto prednjeg pogona možete izabrati 4x4 iz naše ponude. Offroad rally school nudi mogućnost izbora između autocross staze i makadama. U ovoj situaciji najbolje se snalazi BMW 320 Ci sa stražnjim pogonom, koji ima posebno prilagođen makadamski ovjes.

U sklopu Grobnik Racing School svladati ćete vožnju na kružnoj stazi

Domaći motorsport je praktično nezamisliv bez spomena staze Grobnik, našeg prvog i najvećeg automotodroma. Do danas staza je bila domaćin mnogobrojnih automoto natjecanja, među kojima se posebno ističe Svjetsko prvenstvo u motociklizmu. S obzirom na ukupnu dužinu staze od 4,1 km ujedno je riječ o najboljem poligonu za vježbu. Šamec Racing Academy je stoga odlučila inkorporirati ovu stazu u svoju ponudu, čime osiguravamo učenje u realnim uvjetima. Naš Grobnik paket uključuje vožnju Peugot 406 coupe-om s V6 motorom i prednjim pogonom – radi se o automobilu vrhunskih sportskih karakteristika, no lako upravljivom i za početnike u sportskoj vožnji. Ovaj auto je prilagođen upravo grobničkoj stazi, tako da je idealan odabir za ovaj paket.

Koje vozačke tehnike moramo svladati za uspješnu sportsku vožnju?

Sportska vožnja sama po sebi zahtjeva više okretnosti i snalažljivosti nego gradski promet, no stvari su puno jednostavnije jednom kada se usvoje potrebne tehnike i kada ih možemo upotrebljavati na pravi način. U sklopu Šamec Racing Academy proći ćemo sve tehnike tipične za određene discipline. To su primjerice tehnika sporog ulaska u zavoj i brzog izlaska, kako bi održali optimalni broj okretaja motora u zavojima. Rally school će vas također naučiti kontrolirati automobil na podlogama manjeg grip-a i tehnici kraćenja zavoja odnosno izlaženja van staze da bi se skratila putanja, što popularno zovemo „haklanje“. No nije sve ni u tehnici – za profesionalno odrađeno rally prvenstvo jednako je bitna priprema, u čemu codriver ima izuzetno važnu ulogu.

Profesionalno racing iskustvo je temelj ponude Šamec Racing Academy

RaceTrip iza sebe ima već popriličnu kilometražu – naši instruktori vožnje ispekli su svoj zanat na rally, brdskim i kružnim utrkama, a uz to pratimo svaki relevantan racing događaj. Naša ponuda je rezultat dugogodišnjeg iskustva za volanom sportskih automobila, kojeg želimo prenijeti na sve koji imaju ambiciju uključiti se u motorsport. Bilo da se radi o racing školi na Grobniku ili rally school programu, uvijek nastojimo imati u vidu da učenje sportske vožnje treba biti jedno novo iskustvo i doživljaj, a ne samo trening. Naš glavni instruktor Dario Šamec već se 25 godina bavi automobilizmom te je osvajač brojnih nagrada i sudionik niza različitih natjecanja u auto i karting sportu. Iskustvo koje imamo pomoći će ne samo da vas približimo visoko-oktanskom svijetu, nego i da vas opremimo temeljnim vještinama kako bi se mogli ozbiljnije baviti racingom.