RaceTrip Logo
Menu

Taxi experience – priuštite si vožnju racing i rally automobilima

Taxi experience

Taxi experience je jedinstvena prilika da doživite vožnju trkaćim automobilom iz perspektive suvozača. Usluga uključuje profesionalnog vozača s iskustvom u sportskoj vožnji, koji će vam omogućiti da otkrijete kakav je osjećaj biti aktivni sudionik auto natjecanja te da iskusite vožnju punokrvnim racing/rally vozilima kakva ne susrećete na gradskim prometnicama. Kao sudionici svih relevantnih domaćih automobilističkih događaja, na njima se pojavljujemo i u ulozi pružatelja VIP taxi service usluge. Na eventima kao što je Track Day odvozili smo čitav niz taxi vožnji, a automobili koje imamo na raspolaganju omogućuju nam da pokrijemo praktički sve motorsport forme – od vožnje kružnim asfaltnim stazama do blatnog off-road makadama.

VIP taxi je osmišljen kao simulacija utrke u realnom vremenu

U inozemstvu je već zaživio VIP taxi koji nudi prijevoz egzotičnim automobilima – primjerice, u Italiji možete naići na taxi prijevoz Audijevom R8-icom, dok su Ferrari i Bugatti u Dubaiju sasvim uobičajena taxi vozila. Na našem tržištu VIP prijevoz se prvenstveno odnosi na transfere luksuznim krstaricama, dok su vrhunski sportski automobili eventualno rezervirani za rent-a-car usluge. S obzirom na fond VIP automobila kojim možemo pokriti i transfere, naš taxi experience je primjeren i za nešto dulje relacije od kruga na stazi. Ipak, naša glavna namjera je dočarati vam uzbuđenje koje donosi motorsport i omogućiti vam da iz prve ruke iskusite razne formate sportske vožnje, koja nas fascinira već više desetljeća.

Koje mogućnosti nudi naš VIP Car Service i kako najbolje izabrati?

Sva naša racing i rally vozila, koja nudimo u ostalim paketima vožnje, također su dostupna kroz taxi experience. Ukoliko vas zanima kako je voziti trkaći bolid u kružnim disciplinama, nema boljeg od našeg Peugeot 406 coupe-a, koji je dorađen baš za takve prilike. S obzirom da nam je na raspolaganju i kartodrom, sve čari rally vožnje možete isprobati uz naše rally automobile: tu su Mitsubishi EVO IX i Peugeot 206 RC iz skupine N te BMW E46 320Ci iz grupe S. Ako vas ipak najviše privlači start na 400 metara ili želite isprobati super brzu vožnju cestovnim bolidom, tada imamo pravu poslasticu – ponosni smo vlasnici rijetke Corvette ZO6 iz radionice TIKT Performance, koja svojim nadrealnim performansama podiže sportsku vožnju na novi nivo, kojeg dosada niste imali priliku iskusiti.

Audi R8 iz naše ponude imaju potencijal za luksuzne transfere

Naši VIP automobili – prvenstveno Audijeva R8-ica nije samo sportska zvijer, već u ponudu unose i dašak elegancije. Riječ je o superautomobilima koje uz sportski karakter krasi vrhunski dizajn i udobnost, a u usporedbi s racing i rally autima iz VIP taxi ponude i ekonomičnost te fleksibilnost. Jedan od ključnih elemenata njihovog uspjeha je inovacija, koja je zaslužna i za njihov impresionirajući dojam. Hibridni BMW je prototip sportskog vozila budućnosti, koje se po potrebi može transformirati čak i u gradski auto. Uz navedene karakteristike ovih egzotičnih automobila, taxi experience može postati neobičan spoj VIP luksuznih transfera i adrenalinske vožnje te na taj način poprimiti formu nesvakidašnjeg motorsport doživljaja.

Kako se može sudjelovati u taxi experience-u na automoto natjecanjima?

RaceTrip u organizaciji s auto klubovima često nudi mogućnost VIP taxi vožnje u sklopu većih natjecanja, kao što je TrackDay Novi Marof. TrackDay je idealna prilika za taxi vožnje zbog nešto ležernijeg formata natjecanja nego što je to primjerice slučaj sa rally prvenstvima. Vožnje se odvijaju u pauzama utrka, što ostavlja sasvim dovoljno vremena za uživanje u praznoj stazi. Cijena taxi vožnje iznosi 350 kuna i nudi mogućnost da u punoj zaštitnoj opremi nakratko budete codriver vozačima iz našeg team-a. Za vožnju se možete predbilježiti na početku TracDay-a, a također je možete dogovoriti i s našom ekipom na licu mjesta.

Naši vozači su iskusni sportski natjecatelji s brojnim priznanjima

Taxi vožnje u našoj režiji se zasnivaju na codriving experience-u uz naše profesionalne vozače, od kojih su neki prisutni na hrvatskoj auto sceni već više od 20 godina. Isprobali smo sve formate motorsporta, od kartinga do off-road utrka. Na temelju naše uspješne suradnje s Hrvatskim auto-karting savezom naš team sudjeluje na automobilističkim događanjima u svojstvu natjecatelja, ali i pružatelja rent usluga, koje su namijenjene aktivnim sportskim vozačima. Ne propuštamo pratiti automoto evente i kao promatrači kako bi maksimalno bili u toku s trendovima na domaćoj racing i rally sceni. Putem taxi usluge želimo dodatno popularizirati motorsport te privući nove zaljubljenike, a racing školom i potencijalne nove natjecatelje, koji će oformiti nove generacije automobilističkih prvaka.